Size nasıl yardımcı olabiliriz?
Köşe Yazıları
img

Ekrem Öncü

Yeminli Mali Müşavir

Habertürk, Gazeteport/Thelira Yazarı Yavuz Semerci'nin Gazeteport/Thelira'daki 07.09.2012 Tarihli Yeni TTK Kanun Kitabımıza da Atıfta Bulunduğu Yazısı

  • 7 Eylül 2012

Yavuz Semerci

Yavuz Semerci
 

Şiddet tuzağına düştüler

 

Aklıma takılan soruyu soracağım: Barışçı Kürt hareketi mi, yoksa kanla beslenen bir örgütün peşine takılan Kürt hareketi mi devleti rahatsız eder?
Yüzde 15-20 oy alan bir Kürt partisi mi rahatsız eder, yoksa giderek sertleşerek, marjinalleşen bir siyasal hareket mi?

Soruyu kan akmasında ne olursa olsun noktasına gelenlere sormuyorum.
İster komplo teorisi deyin isterseniz deli saçması olarak kabul edin.

Bugün BDP ve PKK'nın geldiği nokta tuzağa düşmektir. Yakaladıkları fırsatı tepmektir. Yüzlerini barışa çevirmek yerine güçlü ve istikrarlı bir Türkiye'den rahatsız duyanların oyuncağı olmaktır.
Halbuki, Kürt kimliğini taşıyanları, sadece Kürt kimliği üzerinde sürdürebilecekleri barışçıl politikalarla kazanma fırsatı önlerine gelmişti. Silahların sustuğu, PKK şiddetinin olmadığı bir yerde, anadilde eğitim, bölgesel özerklik veya yerel yönetimlerin güçlendirilmesi veya resmi dilde esneme, yeni Anayasa'da bu ülkenin kurucularının Türk ve Kürt vatandaşları olduğuna dair taleplerini seslendirmelerine kim engel olacaktı?
Kabul edilemez olduğu kabul edilen her şeyi dile getirmeleri onları büyük çoğunluktan koparacaktı elbette. Ama Kürtleri veya kendini Kürt olarak tanımlayan milyonlarca insanı kendilerine çekebileceklerdi. Bu tuzağa bilerek düşürüldüklerini düşünüyorum. Olayların arkasındaki akıl, onların barış kanalında girmelerine izin vermemek adına tahrik etti. PKK'nın politikalarını belirleyen ve şiddetin aldatıcılığına ve yarattığı güç sarhoşluğuna kapılan yönetim aklı, tahlil yeteneğini kaybetti. Türkiye'nin Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile kurduğu ilişkilerin önümüzdeki 100 yıla damgasını vuracak nitelikte ekonomik derinlik arz edeceğini göremedi. Bu ilişkilerin beslediği yeni dalganın Kürt hareketini barışçı bir kanalda Türkiye siyasetinde değişmez aktör yapacağını hissedemedi. Ve oyuna geldiler. Oyuna gelmek için ellerinden geleni yaptılar.

Şirket yöneticileri bu kitabı kaçırmayın

6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Yürürlüğe girmeden önce de 109 maddesi değişti. Nerede ne değişiklik yapıldı, hayatımıza yeni neler girdi öğrenmek isteyenlere bir başucu kitabı önereceğim. Ekrem öncü, Taylan Şahin ve Baran Umut Baycan'ın hazırladığı kanun kitabında, Yeni TTK ile 6103 sayılı Yürürlük Kanunu'nda, 6335 sayılı yasayla yapılan bütün değişiklikler işlenmiş ve ayrıca 6273 sayılı çek Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla ve 6353 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla yapılan değişiklikler işlenerek ve eski TTK ile karşılaştırmalı 6102 sayılı Kanun güncel hale getirilmiş. Kitapta, başlıkların yanında kanun maddelerine de yer verilerek kanuna kolayca hakim olunabilecek bir içindekiler bölümü oluşturulmuş. Kitapta faydalanmak isteyenler [email protected] adresine başvurabilir.

 

 

Bu yazıyı paylaş: